Meest gemaakte fouten in GA4

Meest gemaakte fouten in GA4

Google Analytics 4 (GA4) is jouw go-to tool geworden voor diepgaande analyse van je websiteverkeer.

Sinds vorig jaar is GA4 de norm als de Google Analytics om je websitebezoekers en het gedrag daarvan in kaart te brengen. Voorheen was dit Universal Analytics. Google Analytics 4 (GA4) is jouw go-to tool geworden voor diepgaande analyse van je websiteverkeer. Maar let op, een verkeerde setup kan dekracht van GA4 ondermijnen. Hier zijn een aantal van de meest gemaakte fouten die jijkunt voorkomen na het lezen van deze blog.

Voorkom Dubbele GA4 Scripts – Keep It Clean

Een klassieker onder de fouten: het dubbel plaatsen van deGA4-code op je website. Alsof je twee horloges draagt en verwacht dat de tijd sneller gaat. Hoe kan je controleren of dit het geval is op jouw website? Check even je broncode of gebruik de Debug-view in GA4 om te zorgen dat je niet per ongeluk in deze valkuil trapt.

Zorg dat GA4 Overal Meekijkt – Geen Uitzonderingen

Je website is meer dan alleen je homepage. Waar gaat jouw websiteverkeer precies heen? Om hier inzicht in te krijgen is het belangrijk dat GA4 elke hoek en kier van je website in de gaten houdt. Zo mis je geen enkele waardevolle interactie van je bezoekers.

Meertalige Websites – Klopt mijn data wel?

Do you want to operate in a different language? Wij houden het in ieder geval lekkerNederlands. Zorg er altijd voor dat elke taalversie van jouw website correct wordt getrackt. Zo voorkom je dubbele data óf ontbrekende data. Door de vertaalde website juist te tracken houd je de data zuiver en je inzichten scherp.

Filters – Maak onderscheid in je data

Niemand zit te wachten op data vervuild door interne bezoeken of bots. Gebruik filters om deze ruis te minimaliseren en een kristalhelder beeld van je verkeer te behouden.

Debug-view– Check, check, dubbel check!

Loop je vast tijdens het instellen van tags? Schakel de Debug-viewin van GA4 voor een realtime diagnose. Vergeet niet om het weer uit te schakelen zodra je klaar bent, voor de zuiverheid van je data.

GoogleAds & GA4: Een Match Made in Marketing Heaven

Door Google Ads te koppelen met GA4 krijg je waardevolle inzichten die je advertentiestrategieën naar een hoger niveau tillen. Deze integratie stelt je in staat om de prestaties van je advertenties te volgen en te begrijpen hoe gebruikers interactie hebben met je website nadat ze op je advertentie hebben geklikt. Het is als het volgen van de broodkruimels die leiden naar wat jouw publiek echt verlangt. En met deze kennis kun je jouw campagnes verfijnen voor een nauwkeuriger, effectiever bereik.

Integratie met Search Console – Mis geen SEO Inzichten

SEO is cruciaal. Zonder Search Console wordt dit een uitdaging. Koppel deze voor een 360-graden zicht op je prestaties in organische zoekresultaten.

E-commerce Tracking – Meten is weten

Stel je voor, een winkel waar je niet kunt zien welke producten worden bekeken, welke pagina’s een klant afgaat, of hoe ze uiteindelijk tot een aankoop komen. Onvoorstelbaar, toch? Dat is precies waarom e-commerce tracking niet alleen belangrijk, maar absoluut cruciaal is voor je webshop. 

Zonder e-commerce tracking vlieg je blind. Met deze data ben je als een piloot in de cockpit: klaar om je webshop veilig door het luchtruim van e-commerce te navigeren en met succes te landen in de wereld van winstgevendheid. :)

Identificeer Verwijzingsverkeer Correct

Hoge verkeerspieken van betaalplatformen kunnen verwijzend verkeer zijn. Het is belangrijk om dit goed te onderscheiden, zo weet je welke externe sites en partners waardevol verkeer naar je toe sturen. 

Doelstellingen en Gebeurtenissen – Wat Wil Je Bereiken?

Zet doelen en meet gebeurtenissen om de effectiviteit van je campagnes te peilen en het gedrag van je bezoekers te begrijpen. Essentieel voor elke marketeer. 

Nieuwe Website? Behoud je GA4 Codes

Bij het lanceren van een nieuwe website is het essentieel om de continuïteit van je data-analyse te waarborgen. Door je GA4-codes mee te nemen, zorg je ervoor dat je historische gegevens intact blijven en dat je instaat bent om trends en verkeerspatronen over langere tijd te vergelijken. Hierdoor kun je betere inzichten verkrijgen in de prestaties van je site voor en na de herlancering. 

Dataretentie Instellingen – Kijk Vooruit

Stel je dataretentie juist in om waardevolle vergelijkingen te kunnen maken over de lange termijn. Zo houd je zicht op je groei en ontwikkeling.

Vergeet niet, data is de sleutel tot kennis en succes in het digitale tijdperk. Zorg ervoor dat je GA4 correct hebt ingesteld en dat elke interactie wordt gevolgd om de waardevolle inzichten te verkrijgen die je nodig hebt. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het navigeren door de complexiteit van GA4? Onze online marketing consultants staan klaar om je te ondersteunen.

Meest gemaakte fouten in GA4

De fitste online marketeer van Zuid-Holland. Creatief en altijd gefocust op resultaat.