Conduct Technical Solutions

Meer dan 700 (soft) conversies van installateurs voor Conduct producten

Met (soms) ingewikkelde technische (Duitse) zoekwoorden, resultaat halen met een online marketing strategie.

Scroll naar beneden

Marketing aanpak

Paid Advertising

Platforms

Google Ads

Tijdlijn

2023-2024

Opdrachtgever

Website

Over deze case

Conduct, martkleider in het brandveilig maken van zonnepaneelinstallaties in binnen- én buitenland. We zijn van alle markten thuis, kunnen we inmiddels wel zeggen. Want hoewel B2B lead generatie in de kern vaak hetzelfde blijft qua aanpak, zijn de bedrijven soms enorm divers. En dat vinden wij leuk! Zo leren wij dagelijks meer over nieuwe onderwerpen en kunnen wij ons écht verdiepen in het bedrijf waarvoor we aan de slag gaan. Ik bedoel, een PVshelter was voorheen onbekende materie voor mij. Maar door verder in gesprek te gaan met Pieter Kremer, eigenaar van Conduct, kunnen we nu haarfijn uitleggen wat dit geavanceerde product inhoudt. Maar goed, even meer over de marketing!

Wat hebben we gedaan?

Conduct biedt via groothandels hun technische producten aan voor projecten in het binnen- en buitenland. Ons doel? De website meten, leads binnenhalen én SOFT conversies meten! Hoe zit dat precies? Conduct biedt via de website een breed aanbod aan groothandels waar installateurs hun producten kunnen verkrijgen. Naast de directe leads op de website is het dus ook belangrijk om te zien hoe vaak en op welke installateurs wordt geklikt. Dit noemen wij soft-conversies. Omdat we niet direct kunnen zien wat een conversie oplevert, maar wel een belangrijk meetinstrument voor Conduct dus!

Wat waren de resultaten?

Oké, meer over de aanpak en de resultaten. Door middel van Google Search Ads, op belangrijke en soms ingewikkelde technische (Duitse) zoekwoorden, en dynamische remarketing displays zorgen wij ervoor dat installateurs in binnen- en buitenland Conduct goed kunnen vinden. Dat is wel te zien aan de 574.740 vertoningen en 1.711 kliks in een periode van +/- 5 maanden.

Vanaf het begin van de samenwerking hebben de campagnes 715 conversies opgeleverd, bestaande uit nieuwsbrief aanvragen, email- en whatsapp contactmomenten, distributeurs clicks en niet te vergeten, contactformulier inzendingen.

We hebben gezien hoe klikken in deze branche bijna net zo essentieel zijn als directe leads, mits de zoekintentie natuurlijk warm is. Dus, terwijl Conduct de zonnepanelen beschermt tegen vlammen, beschermen wij hun zichtbaarheid met onze campagnes. Op naar meer mooie ideeën en een verdere uitbreiding in Europa!